Skip to content

lelijk eendje Traditional Geocache

This cache has been archived.

Geo-Gravity: Gezien er geen response is op de log waar aan de CO gevraagd werd om deze geocache na te zien, wordt deze geocache gearchiveerd.
Indien u het hier niet mee eens bent kan u dit melden via: https://support.groundspeak.com//index.php?pg=request

Geo Gravity
Volunteer Reviewer voor Vlaanderen.

More
Hidden : 11/11/2013
Difficulty:
1.5 out of 5
Terrain:
1.5 out of 5

Size: Size:   micro (micro)

Join now to view geocache location details. It's free!

Watch

How Geocaching Works

Please note Use of geocaching.com services is subject to the terms and conditions in our disclaimer.

Geocache Description:

de cache lig op een rustig polder weggetje,hier kan je even halt houden om de eenden te bekijken van de bekegemse fois gras.


Ganzenlever of foie gras (Frans: vette lever) wordt voornamelijk gebruikt voor de bereiding van de delicatessen ganzenleverpaté en ganzenleverterrine. Vaak wordt ook de lever van eenden gebruikt. Voor de ganzenlever wordt een grote Toulousegans gefokt en vetgemest. Velen beschouwen de wijze waarop de ganzen en eenden worden vetgemest als dierenmishandeling. De lever van een niet vetgemeste gans weegt ongeveer 100 gram en is roodbruin van kleur. Ganzenlever van gemeste vogels kan een gewicht bereiken van ruim 1 kg en is zandkleurig tot roze. De meeste ganzenlevers bereiken echter een gewicht van 600-800 gram. Voor gebruik worden galblaas en galbuis weggesneden door de poelier of kok. Foie gras wordt meestal aan het begin van een maaltijd gegeten, bijvoorbeeld als voorgerecht, maar hoort volgens de menuleer feitelijk aan het eind van een diner geserveerd te worden. Jaarlijks wordt zo'n 26.000 ton foie gras geproduceerd, vooral in Frankrijk (18.000 ton) en Hongarije en Bulgarije (elk ca. 2500 ton). In Nederland en een aantal andere landen mogen ganzen gewoon worden gehouden en geteeld, maar is het dwangmatig voeren van ganzen en eenden verboden. Zo produceerde Israël per jaar zo'n 570 ton ganzenlever tot dat in 2005 formeel verboden werd. Formeel, omdat men in Israël niet is gestopt met het mesten. Spanje, België, Japan en Zwitserland zijn de belangrijkste afnemers.

Additional Hints (No hints available.)